Zöldségpiac és székhelyszolgáltatás

Nagyon szeretek piacra járni, igyekszem mindent itt megvenni, amit lehet. Szerintem a zöldségek és gyümölcsök minősége sokkal jobb azoknál, mint amiket az ember megvesz a szupermarketekben. Ráadásul tudom azt is a piacon, hogy helyi kistermelőket támogatok a vásárlásommal, és erre mindig igyekszem törekedni. Nem beszélve arról, hogy van egy jól bevált bódé, ahol mindig meg szoktam venni a gyümölcsöket és a zöldségeket. Egy nagyon kedves néni árulja őket, és a lányával mindig nagyon jókat szoktam beszélgetni. Egy alkalommal ugyanígy vásárlás közben szóba elegyedtem a lánnyal, és megemlítette, hogy vállalkozást szeretne indítani. De mivel a cégalapítás nem egyszerű dolog, ezért igénybe szeretné venni a szekhelyszolgaltatas24.hu szolgáltatásait. Nem nagyon tudtam, miről beszél, és kicsit kellemetlenül éreztem magam. Úgyhogy kértem, kicsit beszéljen bővebben erről a dologról, mert nem nagyon tudom, miről van szó.

Elmondta, hogy a Székhelyszolgáltatás24 – nek nagy előnye, hogy olyan helyen is ajánlják a székhelyszolgáltatást, ahol nem kell iparűzési adót fizetni. Nagyon meglepődtem, mert korábban még nem hallottam róla, hogy hazánkban lenne ilyen település. Pedig van, és ez nem más, mint Újlengyel. Ez meglepő volt számomra, mert élnek ott rokonaim, de nem igazán tudtam, hogy ott nincs helyi iparűzési adó. Mivel számomra is kezdett a dolog egyre inkább érdekessé válni, kértem a lányt, hogy meséljen tovább, mit is kell tudni erről a szolgáltatásról.

Mondta, hogy a cégalapítással kapcsolatban is sok segítséget tudnak nyújtani. A honlapjukon mindent el tudunk olvasni részletesen, ha esetleg érdekelne bennünket ez a dolog. Először is, a legfontosabb lépések az előkészületek, hiszen, ha ezek nem történnek meg megfelelően, akkor utána nehéz lenne továbblépni. Itt meg kell válaszolni néhány kérdést, ami azt szolgálja, hogy a lehető leggördülékenyebben menjen a cégalapítás. Ezeket a kérdéseket el lehet olvasni a weboldalon, mondta a zöldséges néni lánya, hogy most pontosan nem tudja őket fejből. De mondtam neki, hogy mindenképp utána fogok én is nézni. A második lépés az a telefonos konzultáció, valamint a szükséges dokumentumok kitöltése. Ez a lépés is ugyanolyan fontos, mint az első, mert ekkor kezdődik meg a hivatalos cégalapítás folyamata. Majd következőnek jön a szerződések aláírása, és végül, de nem utolsó sorban a cégbírósággal való kapcsolatfelvétel és az adószám kiállítása. Még hallgatni is bonyolult volt, bele sem merek gondolni, mennyi munka lehet, ha az embernek mindezeket a lépéseket egyedül kell végigjárnia. Akkor már láttam, hogy egy cég alapításakor mennyi buktatóba futhat bele az ember.

Megköszöntem a sok információt a lánynak, és elhatároztam, hogy amint hazaérek, én is megnézem magamnak ezt a székhelyszolgáltatás dolgot. Hiszen már nekem is megfordult korábban a fejemben a cégalapítás, de valahogy túl bonyolultnak tűnt, és nem nagyon mertem belevágni. Mivel ismertem korábbról Újlengyelt, elsősorban ennek a településnek szerettem volna utánanézni. Láttam, hogy ez egy nagyon dinamikusan fejlődő település, és az iparűzési adó hiánya miatt már több nagy cég is választotta székhelyül. Azt is olvastam, hogy van néhány kérdés, amit érdemes megfontolni, mielőtt az ember igénybe venné a székhelyszolgáltatást, mert nem biztos, hogy mindenképp megéri. Ezekről a kérdésekről részletesen lehet olvasni a Székhelyszolgáltatás24 weboldalán. Mindent összevetve nekem nagyon szimpatikus volt a cég tevékenysége, és biztos voltam benne, hogy ha egyszer rászánom magam én is a cégalapításra, igénybe fogom venni a szolgáltatásaikat.