Vásárlási tanácsadás egy piaci eladónak

Mint minden héten, most is kimentem a piacra. Szeretek ide járni: egyrészt azért, mert magas minőségű, friss árut vásárolhatok, másrészt jó érzéssel tölt el, hogy ezzel is támogatom a helyi kereskedőket. 

Már a húsokat beszereztem a hétvégi ebédhez, úgyhogy a zöldségek felé indultam. Miközben a krumplit válogattam, szóba elegyedtem az eladóval, aki panaszkodásba kezdett. Elmesélte, mennyire elege van abból, hogy ő sohasem tud jó előre felkészülni egy-egy nagyobb étkezésre, állandóan boltba jár, ugyanis hiába van fagyasztója, úgy érzi, évtizedek telnek el, mire kiolvad a hús, amit fagyosan előszed. 
-Miért nem olvasztod ki a mikróban? 
-Azt hogy kell? Nem veszélyes? 

Remélem nem látszott túlságosan az arcomon, mennyire meglepődtem, hogy van még ember a földön, aki nem tudja, hogy ilyen lehetőség is van a mikrón. Ha elmondom neki, hogy az újakban már grill funkció is, akkor szerintem dob egy hátast. 

Ahogy folytattuk a beszélgetést, kiderült, hogy a hölgynek elég régi a készüléke, nagyjából örül, hogyha melegít, szóval itt lenne az ideje egy új mikrohullámú sütő vásárlásának. Tanácstalan volt, hogyan is szerezzen, hiszen egyedül nem vásárolt még mikrohullámú sütőt. 

Megmutattam neki a bestmarkt.hu-t. Elmagyaráztam, hogyan tudja beállítani a számára szimpatikus szűrési feltételeket, és hol találja a termékinformációkat. Nagyon tetszett neki, hogy még csak a boltig sem kell elmennie, mégis lesz új mikró. 

Amikor elindultam otthonról, nem gondoltam, hogy a mikrohullámú sütő vásárlás szakértőjeként térek majd haza. Jó érzés, hogy még ha csak egy ilyen aprósággal is, de segíthettem valakinek. Most már remélem neki is könnyebb lesz megszervezni a nagyobb ebédeket!