Szerezzünk be motorgumit könnyen, mintha piacon lennénk

Ha az emlékezetem nem csal, akkor már gyerekkorom óta végtelen tapasztalatom volt piacokkal. A szüleim imádtak hétvégente ilyen helyekre járni. Mindig azt tanították, hogy okosan érdemes vásárolni és nem szabad húzni a szánkat, ha esetleg valamit már korábban használtak mások. Ebben teljesen egyet is értettem, viszont az évek során egyre több probléma merült fel apámék ügyes praktikáiban.

Egyrészről rájöttem, hogy a piacra járás sokkal inkább egy családi program, mint valamilyen vásárlási szándék beteljesítése. Sokszor csak azért megyünk ki, mert jó a hangulat és össze lehet futni ismerősökkel. Mikor azonban felteszem a kérdést apának, hogy mit szeretne venni, sokszor csak megvonja a vállát és azt válaszolja, hogy majd úgyis lesz valami. És ez az állítása általában be is igazolódik.

A legnagyobb csalódás a családi piacozás közben azonban az szokott lenni, mikor engem végre elkezd érdekelni valami, a többiek azonban noszogatnak, hogy menjünk már tovább. Szeretem a régi számítógépes játékokat és konzolokat, édesapám pedig a szereléshez szükséges tárgyakat. Ennek a kettőnek pedig nincs igazán közös keresztmetszete. Ezért a sóhajtozás és panaszkodás mindkettőnk részéről egy állandó tényező.

Nem szeretek azonban egyedül járni ilyen helyekre, hiszen az elsődleges élményem a piaccal kapcsolatban mindig is a közösségi élmény volt. Ezért, ha nincs mellettem másik családtag, akkor azt érezheti az ember, hogy csak egy porszem a sok idegen között. Ettől függetlenül, ha az ember tényleg kincseket akar találni, akkor jobb ha a rokonokat otthon hagyja, mert így tényleg oda lehet figyelni.

A legviccesebb egyébként, hogy az új lakóhelyem miatt sokkal több indokom lenne piacra járni, mint korábban, mivel konkrétan mögöttem tartják vasárnaponként. Mivel azonban reggel dolgozok, ritkán jön elő bennem az igény arra, hogy kimenjek a hidegbe. Ha egyszer megváltozik a munkarendem, lehet, hogy jobban bele fog épülni ez is az életembe. Mivel kiváló alkalom lenne arra, hogy a családdal találkozzak.

A piacozás mellett azonban van egy friss hobbi, ami beférkőzött az életembe, ez pedig a motorozás. Mikor kicsi voltam, sokszor ámulattal néztem ezeket a kétkerekű paripákat és nem is mertem arról álmodni, hogy egy nap én is ülhetnék egy ilyenen. A 18. születésnapomra azonban édesapám ajándékozott nekem egy ilyen járművet és azóta is tart a szerelem. Idővel azonban kijöttek a problémák, amik ezzel a hobbival járnak, mint például a motorgumi beszerzése. A közelben lévő motoros bolt nem igazán volt felkészülve az igényeimre, úgyhogy az internethez fordultam segítségért. Így találtam rá a www.motortire.hu oldalára, ami szinte teljes módon megváltoztatta azt, hogy miként állok hozzá a motor karbantartásához.

Ezt pedig már rögtön azzal tudták elérni, hogy az oldaluk egyszerűen átlátható. A színek nem zavaróak, sőt, egészen megfogják a motoros életérzést. Akik ültek már hasonló járművön, azok tudják, hogy az egész élmény mennyire összehasonlíthatatlan bármi mással az életben. A www.motortire.hu pedig tisztában van ezzel és a weblapjukat is ehhez igazították. Tehát nem kell attól tartani, hogy idegesítő reklámok várnak majd minket belépéskor. Viszont volt pár másféle aggodalmam, amik minden egyes boltos vásárlás során megnehezítették a motorgumi beszerzését. A www.motortire.hu azonban egyenként megoldotta ezeket a problémákat.

Elsőként be kell vallanom, hogy annyira nem vagyok járatos a motorok műszaki részleteiben. Ez pedig azt szokta eredményezni, hogy fogalmam sincsen a paraméterekről, amik elengedhetetlenek lennének a motorgumi vásárláshoz. Itt azonban az otthonunk kényelméből tudjuk leellenőrizni az adatokat. Nem kell találgatni és nem kell az eladó szakértelmére hagyatkozni. Csak meg kell keresnünk a motor papírjait és már kész is van. Ha pedig ez sikerült, akkor felfedezhetjük az oldal egyik legfontosabb funkcióját: a motorgumi keresőt.

Ezt a segédeszközt már a kezdőlapról elérhetjük, úgyhogy nem kell különböző bonyolult menük dzsungelén átverekednünk magunkat. A keresőn belül jól érthető címkékkel vannak feltüntetve a kívánt adatok. Megadhatunk mindent, a márkát, az átmérőt, a szélességet és még választhatunk használt, illetve új gumi között is. Előbbi egy kiváló megoldás lehet, ha egy kicsit spórolni szeretnénk.

Miután kész vagyunk az adatok megadásával, elsőként megtapasztalhatjuk, hogy mi teszi annyira mássá a www.motortire.hu szolgáltatását egy egyszerű bolthoz képest. Amint rákattintunk a keresés gombra, egy listát fogunk kapni, ahol érthető rendszer szerint lesznek felsorolva a különböző motorgumik. Mivel már korábban megadtuk az adatainkat, ezért nem kell attól tartani, hogy a termékek bármelyike esetleg nem lenne kompatibilis a mi járművünkkel. Ez pedig egy újabb terhet vesz le a vállunkról. Hiszen a motorgumi nem két forintos játék. Ezért jó tudni, hogy nem fogunk potyára rendelni.

Már ez is nagyon megnyugtató volt, viszont ahogy jobban megnéztem a találatokat, észrevettem, hogy minden fontos adat már alapból fel van tüntetve. Ha mélyebben bele szeretnénk menni a részletekbe, akkor egy külön tájékoztató is elérhető minden egyes gumihoz. Nekem azonban már ezek az apró infók is teljesen döbbenetesek voltak, mivel végre azt érezhettem, hogy kicsit közelebb kerülök a motorozásnak ehhez az aspektusához is.

Korábban mindig a barátaim, vagy az eladó tanácsára hagyatkoztam, mikor kiválasztottam a motorgumit. A motortire.hu azonban lehetőséget adott arra, hogy rendesen átgondoljam az egészet és végül objektív döntést tudjak hozni. Korábban sosem tapasztaltam ilyet és kezdtem megérteni, hogy az emberek miért foglalkoznak ennyit a technikai részletekkel.

Ehhez pedig tegyük azt is hozzá, hogy a www.motortire.hu árai nagyszerűek. Ez talán senkinek nem lesz meglepetés, hiszen egy netes oldalról beszélünk. Ettől függetlenül az egész cégen érződik, hogy nem akarnak lehúzni minket. Sokan rögtön azt mondanák, hogy persze hogy olcsóbbak, mivel kiszállítási díjat is kell majd fizetnünk. Én azonban ezeknek a fanyalgóknak csak azt tudom mondani, hogy a megspórolt pénzhez képest teljesen elenyésző az az összeg, amit a szállításra kell kifizetnünk. Különösen, ha arra gondolunk, hogy mennyi időt vesztegetnénk el azzal, ha tényleg elmennénk a boltba.

A www.motortire.hu azonban még ennél is többet nyújt nekünk. A rendelésem leadása előtt észrevettem egy „nézze meg videóinkat” feliratot. Ez a menüpont a Youtube csatornájukra vitt, ahol rengeteg plusz infót tudtam szerezni, személyesen a Motortire csapatától. Nagyszerű volt azt érezni, hogy tényleg nem csak egy hideg, robotok által vezérelt helyről fogok rendelni.

Ez volt az utolsó indok, amire szükségem volt ahhoz, hogy behelyezzem a kosárba a kiválasztott gumikat. A rendelés egyébként nagyon egyszerű volt és az oldal gondosan végigvezet minket minden lépésen. Az egész nem került többe pár percnél és már el is indultak felém az új gumik. Nagyon elégedett voltam a minőséggel és most már tudom, hogy legközelebb honnan fogok rendelni.