Nem várt dologról meséltek neme a piacon – megváltozott tőle az életem

A legjobb dolgok teljesen váratlanul történnek meg az emberekkel. Sokszor nem is számítunk arra, hogy egy nem várt percben és egy nem várt helyen fogjuk megtalálni azt, amire szükségünk van. Én például a heti bevásárlás során, a kedvenc piacom sétálva döntöttem el: napelemes pályázat után fogok keresgélni az interneten. Persze ez nem csak úgy kipattant a fejemből, hanem a kedvenc gyümölcsös standomnál kezdtünk el beszélgetni a megújuló energiáról és a fenntartható jövőről egy nővel, akivel rendszeresen össze szoktam futni piacozás közben. Ő mesélte el, hogy nemrég helyezték fel a háza tetejére a napelemeket, a kivitelezőről pedig csak és kizárólag jókat tudott mondani. Elmondták neki már az elején, hogy nagyon sok mindenre oda kell figyelni tetőkkel kapcsolatban, mint például arra, hogy milyen tájolású tetőről van szó (délkeleti/délnyugati), mennyire optimális a tető dőlésszöge, van-e valami, ami beárnyékolhatja az elemeket, legutolsó sorban pedig, hogy merre találhatóak az elektromos rákötési pontok.

Így miután hazaértem a bevásárlásból felkerestem azt az oldalt, amit ajánlott és amely rengeteg tudnivalóval látja el az érdeklődőket, mindent érthetően és világosan fogalmaznak meg. Elolvashattam, hogy egy profin megtervezett és kivitelezett napelem rendszer szolgáltatásáról van szó, amelynek költségei nagyjából tíz év alatt megtérülnek, aztán pedig mondhatni már tényleg az ingyen árammal járó előnyöket élvezheti az, aki ebbe pénz fektet. Persze itt nem rövid időről van szó: a napelemek évtizedeken át termelnek, ráadásul nem csak a jelen generáció számára, hanem a gyermekek és az unokák részére is szolgálhatnak energiaforrásul. Sőt, arról is pontosan és precízen tájékoztatnak, hogy a napsütéses órák száma egy évben 1800 és 2000 közötti értékek mentén mozog, a besugárzás mértéke miatt pedig akár 1250 kWh energiát is lehet így termelni egy év alatt, méghozzá egy 1 kWp teljesítményű rendszerrel. Az a céljuk, hogy a lehető legészrevehetőbben csökkentsék ügyfeleik villanyszámláit, melyet a jövőben 0 forintra akarnak levinni. Teljes mértékben szimpatikusnak találtam őket, rögtön arra gondoltam, hogy megbeszélem a szüleimmel, hogy vágjunk bele a dologba, hiszen megéri. Utána olvashattam annak is, hogy az utóbbi években sikerült a partnereikkel olyan szilárd kapcsolatot kialakítaniuk, ami miatt kedvező áron tudják beszerezni a legjobb napelemeket is. Ennek köszönhetően pedig magas és korrekt áron dolgoznak.

Nem mennek el amellett sem, hogy informálják a potenciális ügyfeleket arról, fontos tudniuk azt is, hogy pontosan milyen energiaigényekről van szó napelemes rendszerek felhelyezésekor. Ehhez viszont elengedhetetlen a személyes találkozás és beszélgetés, ugyanis máshogy nem lehet kideríteni, hogy az adott családnak milyenek a fogyasztási szokásai és, hogy mindez miképpen változhat a beruházással a jövőt illetően. A helyszíni felmérést pedig teljesen ingyen végzik el!

Szóval úgy döntöttem, hogy belevágok: az árajánlat kérés sem volt bonyolult, könnyen és hamar el tudtam végezni. Aztán már csak a kivitelezéssel kellett egy idő után foglalkozni, ami az oldalon leírtakhoz hűen tényleg nagyon profi módon zajlott. Egy pillanatra sem bántam meg, hogy belevágtam a dologba és hogy pénzt szántam rá, mert tudom, hogy nagyon jó döntést hoztam. A munkájuk pedig abszolút kifogásolhatatlan volt, minden úgy zajlott, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Csak ajánlani tudom, vágjatok bele minél többen!