Nem mindenről hall a piacon az ember, a tökéletes tárhely szolgáltató sem ott talált rám

Vidéki ember lévén én szeretek piacra járni, de tényleg. Valahogy még gyerekkoromban szoktam rá, mindig apukámmal jártunk ki hétvégente a város főterére beszerezni a friss gyümölcsöket és zöldségeket. Aztán ezt általában kiegészítette egy-egy szívmelengető pillanat, amikor két paradicsomos és három paprikás között valaki kihozott egy alomnyi kiskutyák, hogy tessék szépen elvinni őket. Én persze akkor is mondtam már, hogy szerető gazdi lennék, de akkoriban még nem kertes házában éltünk, hanem egy pici tömblakásban. A négy ember mellé a két szobába pedig akkor még nem volt trendi odavenni egy kutyust is, főleg, hogyha valami nagyobbfajta egy zseboroszlánnál. Változnak az idők…

Azóta rengeteg év eltelt és bár néha még kinézek a piacra, alapvetően már nem ez az élelmiszerek (és információk) elsődleges forrása. Elkezdtem többek között weblapok szerkesztésével foglalkozni az utóbbi években és azt kell mondanom, bármennyit jártam ki erre a helyre, a tökéletes tárhely szolgáltató mégsem itt talált rám.

Igazából szakmából és családból egyaránt belülről jött a tipp, mert a testvérem, aki szintén ezekben a berkekben mozog adta a tippet. Azt ajánlotta, hogy jó alaposan nézzem végig a RackForest oldalát, mert itt mindent megtalálok, ami tárhely szolgáltatóval kapcsolatos. Ez egy olyan vállalkozás, ahol – az a nevében is olvasható – erdőben állnak a rack-ek, magyaránszólva a szekrények. Na de mégis milyen szekrények? Ez valami bútorbolt, vagy mi? Hát nem igazán, a szerver szekrények, amiben a nagyteljesítményű számítógépeket lehet tárolni.

A RackForestnél többek között mindenféle olyan szolgáltatás érhető el, ami megbízható tárhelyet, domaint, vagy különböző felhőket biztosít. Mivel több szerver teremmel is rendelkeznek a fővárosban, ami mindennel fel van szerelve ahhoz, hogy zökkenőmentesen üzemelhessenek a rendszerek, ezért olyan szolgáltatásuk is van, amivel el lehet helyezni náluk a saját szerverünket. Hiszen ehhez azért legalább egy dízel generátor kell, meg folyamatosan kontrolállt hőmérséklet és páratartalom, csak hogy egy-kettőt említsek a nem teljesen hétköznapi igények közül.

Na és miért érdemes őket választani tárhely szolgáltatónak? Egyrészt, mert feketén-fehéren fenn vannak az áraik a www.rackforest.hu oldalon, szóval aki szeretne ezzel tervezni-szervezni, az bizony itt tud. Csomagajánlatokból lehet választani annak megfelelően, hogy milyen nagyságú tárhelyre volna szükségünk és mindezt milyen jellegű honlaphoz szeretnénk felhasználni. Tehát hogy csak egy példát említsek, ha 30 GB SSD tárhellyel megelégszünk, akkor azért 3700 forintot kell fizetnünk havonta, plusz áfa. Cserébe pedig megkapjuk ezt a tárhelyet, egy ingyenesen aktiválható SSL tanúsítványt, 50 darab hozzáadható domain lehetőséget, és természetesen korlátlan e-mail fiók készítési lehetőséget. Egy hasznos ajánlás is olvasható ezzel kapcsolatban az oldalon, hogy kinek érdemes ekkora tárhely szolgáltatásra beneveznie. Történetesen annak, aki már komolyabb termékszámmal üzemeltet egy webshopot, amiben nagy felbontású képekkel jeleníti meg az árut és mindezt egy közepesen látogatott oldalon teszi. Ezen kívül ideális választás kis-és nagyvállalkozások számára is, akik rengeteget leveleznek, de akár videókat és nagyfelbontású képekkel teletűzdelt blogokat is elbír a rendszer.

Az pedig, hogy miért érdemes őket választani az árakon felül, szintén ott áll a honlapon. Olyan keretrendszerek és védelmi szoftverek futnak náluk, amik maximálisan biztosítják azt, hogy a szolgáltatás egy pillanatra se álljon le és még csak véletlenül se történjen adatvesztés. Ezt erősíti meg az is, hogy az adatokat egyszerre több helyen is mentik, ezért fizikai képtelenség, hogy bármi elvesszen az éterben. A backupok elkészítéséhez olyan programot használnak, ami folyamatosan mentést készít az aktuális állapotról és mindezt egy adott intervallumban tárolja is, tehát ha bármi új beállítása az oldalnak belul sülne el, akkor is vissza lehet állítani egy korábbi állapotot, a tárhely szolgáltatónak köszönhetően.

Tehát, hogyha tárhely szolgáltatóra van szükségetek, akkor azt ajánlom, hogy ne a piacra menjetek ki, hanem egyenes a RackForestet keressétek az internet varázslatos világában.