Nem beszélt zöldségeket a barátom, aki a topiwork.hu-t ajánlotta

Vidéken nőttem fel, a szüleimnek volt egy kisebb birtoka, ahol mindig friss zöldséget és gyümölcsöt termesztettek. Szinte semmilyen nem természetes eredetű vegyszert sem használtak, teljesen bio gazdálkodást folytattak. Gyerekkorom szép emlékei kötődnek ide, emiatt nagyon szeretem a növényeket és az állatokat. El is döntöttem, hogy állatorvosnak tanulok tovább. A szüleim tudták, hogy a legjobb oktatást az egyik budapesti egyetemen kaphatom meg, így fájó szívvel, de el kellett adniuk a birtokot, lemondva őstermelői álmaikról, hogy én a városba tudjak költözni.

A legnehezebben a termelői élelmiszerek hiányát sikerült megszoknom az új környezetben. Vágytam a friss zöldségekre és gyümölcsökre, rá sem bírtam nézni arra, ami már 3 napja ki volt rakva a szupermarketben. Nem is értem, mások hogyan tudnak egész életükben ilyen minőség élelmiszert fogyasztani. Igaz, hozzájön a szennyezett levegő meg a stresszes életmód is, ezek sem a vidéki gazdáknak kedveznek. Az itteni piacon pedig minden 2-3-szor annyiba kerül, mint nálunk falun, egyetemistaként lehetetlen ezt kifizetni… vagy mégsem?

Az egyik gyerekkori barátom már 2 éve egy másik budapesti egyetem mérnöki hallgatója volt. Az ő javaslatára kerestem fel a topiwork.hu honlapját, ahol kezdetben kisebb alkalmi munkákat szerettem volna elvállalni, hogy némi zsebpénzt tudjak szerezni, amit azután egészséges ételekre és más egyebekre költhetek. Szimpatikus is volt a cég honlapja, ahol rengeteg diákmunka budapest területén is elérhető . Nagyon sok általános információt könnyen hozzáférhetővé tettek az oldalon, így nem kell bepánikolni, ha azt sem tudja az ember, hogy hogyan kezdjen hozzá.

A kereső segítségével könnyen kiszűrhetjük a számunkra megfelelő állásajánlatokat. Ahogy már említettem, számomra fontos volt, hogy a diákmunka budapest területén végzendő legyen, de munkakörre, vagy a tanulmányainkhoz is kötődő készségekre is lehet szűkíteni. Bár vannak alkalmi és távmunkában végezhető állások is a topiwork.hu-n, megtudtam, hogy leginkább hosszabb távú részmunkaidős és szakmai gyakorlatot adó munkákat közvetítenek. Nekem az egyetem első néhány évében úgy gondoltam, hogy belefér, van pár szabad délutáni órám. Találtam is egyet, ami megfelelőnek tűnt, éppen recepcióst kerestek egy egészségügyi intézménybe. Úgy gondoltam, hogy ez a tapasztalat a későbbi karrierutam egyengetésében is segíthet, amikor majd egy állatorvosi rendelőben kell helyt állnom, még az is előfordulhat, hogy a sajátomban.

Meg is pályáztam hát a munkát. A topiwork.hu blogjában leírtak alapján nem volt nehéz elképzelnem, hogy mire számítsak a továbbiakban, mivel a munkára jelentkezés feltételeitől kezdve a különböző kiválasztási folyamatokig mindent röviden és érthetően összefoglaltak. Az önéletrajzom feltöltése is nagyon egyszerű volt. Sok rémhírt hallottam munkakereső ismerőseimtől, akik lelkesen adták be a nagyszerű önéletrajzaikat a nekik tetsző állásokra, de ez sokszor egy órát is igénybe vett, mivel minden egyes adatot újra meg kellett adniuk a közvetítő cég oldalán. Örülök, hogy nekem ezen nem kellett végigmennem. Ha már lehet választani, ezt az időt inkább a beadandómra fordítom.

Hamarosan meg is kerestek a topiwork.hu-tól diákmunka budapest témában. Jól sikerültek az interjúim, így végül meg is kaptam az állást. Most már nem kell többé nagyítóval néznem az árakat a piacon, bátran olyan friss élelmiszert vehetek magamnak, amilyet csak szeretnék. Amellett, hogy sokkal jobban érzem magam a bőrömben az egészséges táplálkozás miatt, néha még szórakozni is marad időm elmenni a diákmunkás feladatok elvégzése után. Persze ilyenkor mindenki azt szeretné, hogy én fizessek neki egy sört. Legközelebb inkább bio salátát viszek nekik!