Megújuló energia pályázat a korszerűbb otthonért

Termelői piacra járni nem csak azért egy élmény, mert annyiféle színt, formát és írt találhat az ember, és az áru teljesen biztosan vegyszer és génmódosításmentes, de egészséges is, hanem az érdekes és izgalmas információkat is onnan lehet beszerezni. Ne gondoljon senki egy pletykás asszonynak, nem ilyesmire gondoltam, hanem más egyéb dolgokra. Tippek gazdálkodáshoz, növénytermesztéshez, állattartáshoz, plusz a házvezetésben is kaphatunk tanácsot a nálunk többet tudóktól. Például a megújuló energia pályázat is egy olyan dolog volt, ami eszembe se jutott, amíg az egyik szomszédasszonnyal össze nem futottam a piacon, és bele nem kapcsolódtam az erről folyó beszélgetésbe. Keveset látom, éppen ezért örülök minden alkalomnak, amikor összefutunk. Teljesen más időbeosztásban dolgozik, mint én, szóval nagyon esélyünk sincs itt-ott összefutni, olyankor viszont alig lehet leállítani.

Az egyik árussal folytatott éppen elmélyedt beszélgetést, aminek a témája a megújuló energia pályázat volt, és lelkesen újságolta, hogy napelemeket terveznek építtetni a házukra. Mindamellett, hogy modernek és hatékonyak, az ebbe befektetett pénz is egészen biztos, hogy meg dog térülni. Sokkal jobb, mint ingatlanba vagy részvénybe invesztálni a pénzt, hiszen azoknál komoly kockázat is jelen van, bármikor bezuhanhat a piac. Energiára viszont mindig szükség van, és ha napelem rendszerre áldozna valaki, azt csak támogatni szabad. Jelenleg nincs ugyan pályázat erre, de egy általa megnevezett szakértői oldalon részletesen leírják, hogy hogyan is néz ki jelenleg az MNB által igényelhető 0% THM-es hitel, amit napenergiára lehet fordítani. Ez óriási segítség az olyanoknak, akik nem engedhetik meg maguknak zsebből a rendszert, de nagyon szeretnének.

Szerencsére volt nálam papír és toll, így fel tudtam írni magamnak annak az oldalnak az elérhetőségét, és nem kellett megint heteket várnom, hogy újra találkozzunk. A férjemmel áttanulmányoztuk, és úgy határoztunk, hogy elkezdünk spórolni, és amint megvan a szükséges 10% önerő, azonnal belefogunk mi is a napelem-telepítésbe!