Legénybúcsút tartani nem csak a városban kóricálva lehet

Amikor valakinél házasságra kerül a sor, legyen szó akár férfiról vagy nőről, az mindig egy hatalmas lépés. Mindig örömteli hír, ha két szív egymásra talál, függetlenül attól, hogy milyen korban lévőkről van szó. Van, aki csak 60 fölött találja meg az igazit, de azért a legtöbben ezt 25 és 35 között letudják. Nem mintha ez olyan letudni való dolog lenne, valami, amit csak úgy kötelességből ki kell pipálni a listából, de sokan azért arra törekszenek, hogy mihamarabb megállapodjanak valaki mellett. Egy kedves barátom is tavaly házasodott, és volt szerencsém részt venni a legénybúcsúja szervezésében, amiben a balatonpro.hu/legenybucsu/ oldalnak is nagy szerepe volt, mert hát mégiscsak meg kell adni a módját az ilyesminek. Régen kicsit máshogy volt ennek a divatja, ma már azonban sokkal több mindenre van lehetőség, és ezt ki is kell használni!

Érdekes módon éppen a termelői piacon bogarászva tudtam meg a nagy hírt. Mázlista vagyok, mert ahol lakom, ott minden hétvégén van, és ilyenkor ki tudok menni egész hétre bevásárolni friss zöldségből, meg olyasmiből, amire szükségem van, és nem a boltit akarom belőle venni. Szóval a telefonhívás éppen két fürt paradicsommal a kezemben ért, egy barátom hívott, hogy a szóban forgó közös barátunk meg fog házasodni, és engem is várnak természetesen a legénybúcsúra. Nagyon örültem a dolognak, és rögtön rá is kérdeztem, hogy mikor lesz és mit csinálunk. Itt jött a bonyodalom, ugyanis még nem volt semmilyen terv vagy elképzelés, éppen ezért az én segítségemre is számítanak a szervezésben. Hozzáadott a Facebookon egy csoporthoz, amiben benne voltak a résztvevők, és ahová az ötleteinket, meglátásainkat írhattuk, ha akartuk. Jó ötletnek tartottam, mert így legalább semmi nem vész el.

Otthon aztán pár napig törtem a fejem, hogy mi lehetne igazán ideális és különleges, míg végül úgy döntöttem, hogy az internet segítségét is igénybe veszem. Némi keresgélés után futottam bele a balatonpro.hu/legenybucsu/ oldalba, ami egy balatoni programszervező cég weboldala, és akiknek a legénybúcsúztatás az egyik fő programjuk. Elsősorban a fő attrakció a balatoni vitorlázás, vagyis a vitorlázással egybekötött legénybúcsú. Két óráig, vagy akár egy egész napig is a miénk lehet egy vitorlás, persze tapasztalt személyzettel, és annyit bulizunk a fedélzeten, amennyit csak akarunk! Hajózás közben korlátlan az italfogyasztás, sőt, rossz idő esetén indoor programhelyszínt is biztosítanak, hasonló feltételekkel. Mindemellett a résztvevőknek jár karszalag, amivel ingyen mehetnek be Siófok legjobb szórakozóhelyeire, és még italfogyasztási kedvezményt is kapnak! Ennél jobb bulit azt hiszem, senki nem tudna kitalálni!

El is küldtem a csoportba a balatonpro.hu/legenybucsu/ oldal linkjét, és nem sokkal később kitörő ovációval ünnepelte mindenki, aki csak meg volt hívva! Annyira közkedvelt lett az ötlet, hogy nem is folytattuk a keresést, hanem a legtalpraesettebb barátunk már másnap fel is hívta őket, hogy időpontot foglaljon, nehogy minden beteljen. Jól tette, mert igen népszerű a dolog, mondták is neki, hogy nem sokkal később már nem lett volna erre esélye. Így hát megvolt az időpont és a program, csak ki kellett várnunk türelmesen, hogy eljöjjön az idő. Nehéz volt, nem mondom, de megérte! Azon a nyáron ennél szebb és felhőtlenebb napunk nemigen volt, annyira jól éreztük magunkat, hogy megegyeztünk: ha legközelebb valamelyikünk házasodik, újra ezt a kalandot fogjuk választani!