Hosszasan néztem egy vevő mosolyát a piacon

A lányommal a helyi piacon dolgozunk mint árusok. Háztáji termelők vagyunk, mindig friss áruval szolgálunk a kedves vevőknek. van egy nagyobbacska furgonunk, kora hajnalban bepakolunk, és már megyünk is ki az áruval a piacra. Friss tojást, tehéntejet, sajtot szoktunk vinni, valamint rengeteg bio, saját magunk termesztette zöldséget. A zöldségekből nagyon szívesen készítek savanyúságot is, ez az egyik kedvenc elfoglaltságunk a lányommal. Nemcsak mi szeretjük nagyon elkészíteni, de szerencsére úgy vettük észre, hogy a vevők körében is igen népszerű az általunk készített savanyúság. Nem csoda, hiszen a kiváló, bio alapanyagokkal nem lehet ám felvenni a versenyt sehol! Ráadásul mi tényleg szívből csináljuk, amit csinálunk, és biztos vagyok benne, hogy ez érződik is a termékeinken.

Nagyon szeretem a munkám, szerencsés vagyok, hogy olyasmivel foglalkozhatok, amibe tényleg örömömet lelem. Úgy érzem, a vevőkkel is sikerült jó kapcsolatot kialakítani, sőt, mára már visszajáró törzsvendégekkel is büszkélkedhetünk! Az egyikőjüket, egy középkorú asszonyt kifejezetten nagyon szeretem. Elbűvölően kedves, mindenkihez van egy pár jó szava. A mozdulataiból és a szava járásából azt veszem ki, hogy egy elegáns, kifinomult nő lehet a mindennapi életben. De a legjobban a gyönyörű mosolyát szeretem. Amikor elmosolyodik, valóságos angyallá változik az arca, szinte irigylem is tőle azt a szikrázó, derűs mosolyt.

A legutóbbi alkalommal nem tudtam megállni, hogy ne tegyem szóvá neki, milyen káprázatosan szép, amikor mosolyog. Az asszonyka persze jót kacagott ezen, én meg zavaromban megkérdeztem, talán megbántottam-e valamivel. “Jaj, kedves, dehogy” – törölgette a nevetéstől kicsordult könnyeit közben – “igazán nagyon jól esik, hogy ezt mondja. Ezek szerint jó munkát végzett a fogorvosom és hatásos a cirkónium korona.” “Cirkónium korona?” – kérdeztem vissza elcsodálkozva – “De hiszen magának gyönyörűek a fogai!”

“Igen ám, de kettő hiányzik!” – válaszolt a vevőm készségesen. “Ráadásul eléggé rossz helyről. Sajnos az implantátum nagyon költséges lett volna a számomra, ezért a fogorvosom azt ajánlotta, próbálkozzunk meg a hídépítéssel. Két lehetőségem volt, vagy fém koronát helyeznek be, vagy cirkónium koronát. Mivel azonban nekem csak két fog pótlására volt szükség, így a cirkónium korona is megfelelő volt. Ez kicsit merevebb tartású, de két fog esetén tökéletesen alkalmazható. Ráadásul szerencsére allergiamentes. És persze az esztétikai szempont sem utolsó, a porcelán bevonat miatt szinte alig lehet észrevenni. Látom, magának sem tűnt fel, pedig egyfolytában vigyorgok, miközben magával beszélek!”

Valóban, sosem gondoltam volna, hogy ez a gyönyörű fogsor ilyen komoly kezelésen esett át. Nagyon jó munkát végeztek a fogorvosok, nem is gondoltam volna, hogy ilyen szépen is el lehet simítani a hibákat! Legközelebb lehet, hogy elkérem a csodadoktor telefonszámát, hátha egyszer még nekünk is jól jön.

cirkónium korona