A piacon kaptam a megmentő ötletet

Már egészen kicsi koromtól kezdve nagyon szeretek piacra járni. Mindig elvarázsol a hangulat, és nagyon szeretek új embereket is megismerni. Már pedig a piacon van is erre lehetőség. Megvannak azok az árusok, akik megbízhatóak, így mindig tőlük vásárolom meg, amire éppen szükségem van. Általában ezek olyan emberek, akik vagy már nyugdíjasok vagy olyan fiatalok, akik igyekeznek a megélhetésüket ebből biztosítani. Számomra nagyon fontos, hogy ne a nagy szupermarketek zsebeit tömjem a vásárlásaimmal, hanem támogassam anyagilag a kisvállalkozókat. Rengeteg vidéki jön ilyenkor piacra a fővárosba, akikkel szintén nagyon szeretek beszélgetni. Pláne, ha ki is derül az illetőről, hogy földiek vagyunk!

Ugyanis előfordult már az, hogy szóba elegyedtem egy velem egykorú hölggyel, és elkezdtünk beszélgetni a gyerekkorunkról. Megkérdeztem, hogy hova valósi, és amikor elárulta, nagyot bámultam, mert mint kiderült, egy faluból származunk. Gyorsan fel is göngyölítettük a rokoni szálakat, és sikerült rájönnünk, hogy mi már ismerjük egymást, csak annyira rég nem találkoztunk, hogy az idő múlásával nem tudtuk egymást azonnal felismerni. Nem nagy meglepetés ez, tekintve, hogy több, mint 30 éve nem találkoztunk! Kérdezgettem kicsit, mi újság otthon a faluban, hogy van ez, hogy van az, mi van a hölggyel és a családjával.

Azt válaszolta, hogy a férjével nem olyan régen belekezdtek felújítási munkálatokba a házuk körül. Kezdték az egészet a hálószobájukkal, a végére pedig a fürdőszoba felújítása maradt. Itt viszont, mint azt megtudtam, nem várt akadályokba ütköztek. Ugyanis sehogy sem tudtak megegyezni abban, hogy milyen csempét vásároljanak a helyiségbe, mert a hölgy férjének az esztétikum előbbre való volt, mint a hasznosság. Ezzel persze ő nem értett egyet, így parázs viták bontakoztak ki folyamatosan közöttük. Ekkor ajánlotta egy barátjuk azt az oldalt, ami végül lecsendesítette közöttük a vihart. Nem jutott eszébe az oldal pontos neve, de azt tanácsolta nekem, hogy írjam be a keresőbe, hogy furdoszoba csempe otletek, és ez első találat lesz a megfelelő oldal.

furdoszoba csempe otletek

Megköszöntem az ötletet és hazaindultam. Eldöntöttem, hogy otthon mindenképp megnézem magamnak ezt a weboldalt, ugyanis nekem is aktuális volt a fürdőszoba felújítása, mert már nagyon ráfért volna. Az első érdekes dolog, ami a tekintetem magára vonzotta, az a vízszínű csempék témája volt. Korábban még eddig nem találkoztam ezzel az ötlettel, de úgy voltam vele, hogy adok neki egy esélyt. Azt olvastam, hogy ezek azért szerencsés színek, mert a folyók, vizek, tengerek hangulatát idézik, ezért teljesen megfelelőek lehetnek egy fürdőszobába. Azonban vigyázni kell a sötét színekkel, mert kicsinyíthetik a teret, ezért ilyen csempét nagy méretű helyiségbe érdemes választani.

A padlólapról azt olvastam, hogy a tartósság és a kopásállóság tekintetében jobban megéri világosabb színeket választani, ugyanis sötét társaik nem olyan időtállóak. E tekintetben az ember segítségére lehet az úgynevezett PEI-skála, ami 1-től 5-ig osztályozza a padlólapokat, hogy mennyire kopásállóak. Az 5-ös jelöli a legjobb minőséget, az 1-es pedig a legkevésbé időtálló darabokat.

Nagyon hálás voltam a piacos hölgynek, hogy rábukkanhattam a segítségével erre az oldalra. Így már céltudatosabban vághatok neki a felújításnak, ha egyszer rászánom magam, és azzal is tisztában leszek, mire kell odafigyelni. Igyekszem minél több embernek mondani én is ezt a lehetőséget, hiszen ilyen hasznos dolgot bűn lenne megtartani csak magamnak.