A hentesem új lakásbiztosítása

Sok év kellett, sőt mi több, legalább egy évtized, hogy rájöjjek arra, hogy mennyire hangulatos piacon vásárolni. Kisgyerekként is gyakran jártam a szüleimmel és a mamámmal piacra, ők mindig ott vásároltak, de nagyon én nagyon nem szerettem. Valahogy mindig nagyobbnak éreztem a tömeget, mint a szupermarketekben, és megszámlálhatatlan sok gurulós kocsi ment át a lábamon az évek alatt. És az is hozzátartozik a dologhoz, hogy soha nem értettem, miért jobb a piaci hús, a piaci zöldség, mint a bevásárlóközponti. De ma már tudom. Valahogy sokkal jobb érzés megvenni a zöldséget és gyümölcsöt egy kedves nénitől, vagy bácsitól, a saját maga által termesztett répát, mint betenni egy polcról a gyári csomagolásút a kosaramba. Ugyanez a helyzet a hússal. Bár már a legtöbb nagy szupermarketben van húspult, mégis jobban szeretem azt is piacról beszerezni. Már van is egy jól bevált hentesem. Azt szeretem, hogy nála mindig alaposan meg tudom nézni a kiválasztott húst, ha kérem, akkor bármit kicsontoz, ledarál, felszeletel nekem. Arról nem is beszélve, hogy mindig jut egy kis szalámi kóstoló. Az évek alatt nagyon jól összebarátkoztunk, mindig mesél a gyerekeiről, a nyaralásról, szóval elég jól megismertük egymást. Így, amikor nagyon kevesen vannak a piacon, gyakran ott ragadok és előfordul, hogy akár fél órát is beszélgetünk.

Egyik alkalommal látszott, hogy nagyon gondolkozik valamin. Elmesélte, hogy épp lakásbiztosítást szeretne váltani, és lassan itt a határidő, hogy lemondja a meglévőt, de még nem sikerült másik biztosítást találnia. Szerencsére tudtam neki mesélni a Pannon Safe biztosításáról, mert nemrég a húgom is náluk kötött lakásbiztosítást.

Ő is azért választotta a Pannon Safe-et, mert több kiegészítő lehetőség is van a lakásbiztosítások mellé. Kiegészítésként lehet kérni többek között beázások esetére, vandalizmus okozta károkra, kerti bútorokra, füst és korom okozta károkra is biztosítást.

Ezek a lakásbiztosítások határozatlan időre köthetők, de ugyanúgy le lehet mondani, mint bármelyik másikat, csupán annyi a feltétel, az évforduló előtt legkésőbb harminc nappal egy lemondó nyilatkozatot kell küldeni a biztosító felé.

Ami miatt pedig kifejezetten előnyösnek találta őket a húgom az az online lakásbiztosítás kalkulátor volt.

A kalkulátor első lépéseként ki lehet választani, hogy a kedvezőbb lakásbiztosítások közül szeretnénk választani, vagy pedig egyedi ajánlatot szeretnénk kérni. Utóbbi esetében ki lehet választani, hogy milyen egyéb szolgáltatást szeretnénk igényelni a lakásbiztosítás mellé. Ilyenek többek között:

  • általános felelősségi károk térítése
  • gépjármű assistance
  • háziállat biztosítás
  • kiterjesztett garancia, például a háztartási gépekre
  • vállalkozási biztosítás, ebbe beletartozhat például jogi személy is
  • tűz nélküli korom szennyezés okozta károk térítése
  • villámcsapás miatti túlfeszültség okozta károk térítése
  • vandalizmus okozta károk
  • balesetbiztosítás

Ezután pedig értelemszerűen meg kell adni a lakásra vonatkozó adatokat, és a személyes adatokat is.

A lakásbiztosítás kalkulátor nem csak arra jó, hogy képet kapjunk arról, hogy mennyibe kerülne a biztosítás, de a használatával online meg is köthető. A húgom is így kötötte meg a biztosítását, ezzel pedig el tudta kerülni a személyes ügyintézéssel járó bonyodalmakat, vagyis leginkább a sorban állást. Ennek előnye nyilván az is, hogy bármikor, akár az éjszaka közepén is véghez lehet vinni a folyamatot.

Igazából ennél többet nem is kellett mondanom a kedvenc hentesemnek, mert már ezzel meggyőztem. Később megtudtam, hogy meg is nézte a lakásbiztosítás kalkulátort, és sokkal kedvezőbb ajánlat jött ki neki, mint a korábbi biztosítójánál, így az új lakásbiztosítását ő is a Pannon Safenél kötötte meg.

lakásbiztosítás kalkulátor
lakásbiztosítás kalkulátor