A barackból lekvár vagy pálinka legyen? Mikor az alkohol fontosabb

Régen egyszer meglepetten olvastam egy olyan hírt, amelyben egy idős néniről írtak, aki letartóztattak azért, amiért több száz kiló barackból csak lekvárt főzött. Akkor hitetlenül nevettem fel, pedig valójában ez egy nagyon szomorú hír. Mi a baj azzal, ha ő lekvárt főz pálinka helyett? Ha megvette a piacon a barackot, vagy ha ő maga termelte azt, senkinek nincs joga ebbe beleszólni.

Sajnos Magyarországra okkal mondják azt, hogy 3 millió alkoholista országa, mert ez egy nagyon elterjedt betegség nálunk. Minden családnak volt legalább egy tagja, legyen az közeli vagy távoli rokon, akiről tudja, hogy megküzdött már ezzel a betegséggel, vagy éppen hagyta, hogy nyomorba döntse az.

A Felépülők nevű addiktológia rehabilitációs intézetek pontosan ezért igyekeznek minél több emberen segíteni. Három klinikájuk van az országban, és több száz embert segítettek már felépülni a függőségükből. Legyen az akár a 28 napos programjuk során, akár a magánkezeléseken, mindig szakszerű segítséget nyújtanak azoknak, akik szeretnének felépülni a betegségükből, és hajlandóak tenni azért, hogy az életüket ezentúl ne a függőségük irányítsa. A Felépülők addiktológia intézet rengeteg sikertörténetet látott már, és keményen dolgozik azért, hogy minél több kerüljön ki a kezeik közül.

Az intézet egy családias közösséget épít ki, hogy az emberek egymásra támaszkodva tudjanak haladni a felépülés útján. Sosem szégyen segítséget kérni, ők pedig mindig készen állnak arra, hogy megadják ezt a segítséget.